به گزرش سلام اردبیل، حامد رضایی، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل، اظهار کرد: در سالهای اخیر هدف سازمان بهزیستی استان اردبیل تغییر رویه از کمک مستقیم به معلولین به سمت توانمندسازی آنها بوده است.
وی افزود: معلولان بسیاری در حوزههای فرهنگی، ورزشی، علمی، آموزشی و اشتغال و کارآفرینی وجود دارند؛ برای مثال شخص معلولی وجود دارد که علاوه بر خود، برای چندین نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد کرده است.
۵۰ مرکز توانبخشی معلولان در استان اردبیل، به ارائه خدمات میپردازند
رضایی عنوان کرد: رویکرد دیگر در حوزه معلولان، ارتقاء سطح زیرساختهای لازم در راستای بهبود ارائه خدمات به معلولان است؛ در همین راستا ۱۰ مجموعه کمکرسانی و نگهداری معلولان در سالهای اخیر به مجموع مراکز توانبخشی معلولان اضافه شده و در مجموع، ۵۰ مرکز توانبخشی و نگهداری معلولان در استان به ارائه خدمات میپردازند.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل بیان کرد: نوسازی ساختمانهای نگهداری و مراکز توانبخشی معلولان در شهرستانها، از دیگر اقدامات اداره بهزیستی استان اردبیل، در طول سالیان اخیر بود.
وی به تشریح اقدامات مجموعههای توانبخشی معلولان پرداخته و گفت: در مراکز شبانهروزی علاوه بر نگهداری معلولان، خدماتی چون کاردرمانی، گفتاردرمانی و آموزشهای توانبخشی به معلولان ارائه میشود و در مراکز روزانه نیز برنامههای آموزشی و ارتقای تواناییهای ذهنی و حرکتی توسط پرسنل مجرب، انجام میشود.
اعزام ۲ هزار معلول اردبیلی به سفرهای زیارتی کربلا و مشهد
رضایی با اشاره به اقدامات فرهنگی بهزیستی استان اردبیل، یادآور شد: برگزاری مسافرتهای زیارتی، از جمله برنامههای مدون سازمان بهزیستی نیست؛ با این وجود در مدت زمان گذشته توانستیم حدود ۲ هزار نفر از معلولان تحت پوشش را به سفرهای زیارتی کربلا و مشهد و اردوهای سیاحتی شمال کشور، اعزام کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: از جمله اقدامات فرهنگی دیگر، تهیه و تجهیز مراکز توانبخشی به وسایل هنری و آموزش پرسنل مراکز توانبخشی توسط اساتید مجرب، در راستای توانبخشی معلولان به واسطه انجام هنر درمانی بود.
پرداختی ایاب و ذهاب معلولان ۱۲۵ درصد افزایش یافته است
رضایی، در خصوص هزینه رفتوآمد معلولان و امکان تردد آنها، عنوان کرد: در طول ۲ سال گذشته، هزینه پرداختی ایاب و ذهاب معلولان، ۱۲۵ درصد افزایش یافته است؛ با این وجود قاطعانه نمیتوان از کافی بودن آن، ابراز خرسندی کرد.
وی تشریح کرد: در خصوص ایاب و ذهاب ورزشی معلولان نیز، در سالهای گذشته، مبالغی بر اساس بودجه سالانه تنظیم میشد که بخشی از آن، به افراد غیرورزشکار و آنهایی که ورزش را ترک کرده بودند تعلق مییافت اما اکنون اینگونه نیست.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل تصریح کرد: با اجرای برنامهای منظم، ایاب و ذهاب ورزشکاران معلول در سطح استان به ۹۹۱ نفر تعلق یافته و این کمکهزینه، صرفا با تایید مربی ورزشی و آموزشی معلولان پرداخت شده و منوط به تایید حضور و غیاب مستمر آنها در فعالیتهای ورزشی است و در صورت غیاب در جلسات، امکان حذف این مستمری وجود دارد.
۳ هزار معلول استان اردبیل از حقپرستاری بهرهمند هستند
رضایی، استفاده از حق پرستاری برای معلولان را امری مهم تلقی کرده و گفت: در سالهای اخیر، ۵۰۰ نفر از معلولین از حق پرستاری بهرهمند بودند اما در دو سال گذشته، این تعداد به ۳ هزار نفر افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: حق پرستاری، علاوه بر هزینهای است که به عنوان مستمری پرداخت میشود و مقدار پرداختی این هزینه در حال حاضر ۲ میلیون ۹۵۰ هزار تومان است.
۲۸ هزار نفر تحت خدمات مستمری بهزیستی اردبیل هستند
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با ذکر اینکه ۹۰ هزار اردبیلی تحت پوشش خدمات بهزیستی اردبیل هستند، بیان کرد: ۴۵ هزار پرونده در سازمان بهزیستی تشکیل یافته و از این تعداد، ۲۸ هزار نفر در استان اردبیل، مشمول دریافت خدمات مستمری هستند.
رضایی خاطرنشان کرد: مستمری وابسته به درآمد افراد است؛ یعنی اگر یک شخص در مکانی استخدام شود و این مددجو به درآمد برسد و خودکفا شود، این مستمری قطع خواهد شد.
۳۰ سال حق بیمه کارفرمای معلولان پرداخت میشود
وی با اشاره به مزایای ایجاد اشتغال برای معلولان توسط کارفرمایان، عنوان کرد: اگر یک شخص بتواند بر اساس قانون کار برای یک یا چندین معلول اشتغال ایجاد کند، به مدت ۳۰ سال، حق بیمه او توسط بهزیستی پرداخت میشود.
مدیر کل بهزیستی استان اردبیل تشریح کرد: اگر یک معلول، ۵ روز از هفته را برای کارفرما در مکانی مشغول به کار باشد، سازمان بهزیستی حقوق آن یک روز کاری که کار نمیکند را به آن مجموعه، پرداخت میکند.
ایجاد اشتغال برای هزار و ۲۸۹ معلول، در یک سال اخیر
رضایی با اشاره به خوداشتغالی معلولان نیز اظهار کرد: تسهیلات خوداشتغالی برای معلولان، وابسته به نوع کار آنها بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلون تومان است و در طول سال گذشته برای هزار و ۲۸۹ نفر از معلولان، اشتغالزایی انجام یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، ۶۶۱ مورد کمک هزینه تامین مسکن و ۱۹۰ مورد، کمکهزینه اجاره مسکن به معلولان پرداخت شده و ۱۴۸ نفر از معلولان نیز کمکهزینههای ازدواج دریافت کردهاند.