به گزارش سلام اردبیل، احمد شهریار روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار کرد: بر اساس ابلاغیه سال سوم جهش تولید در سال زراعی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به میزان ۶۷۸ میلیارد ریال تسهیلات در قالب ۵۱۶ دستگاه مشمول ابلاغ شده که از مبلغ مذکور در مرحله اول ۱۳ میلیارد ریال تخصیص داده شده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا تعداد ۱۰۰ دستگاه شامل ۷۱ دستگاه کارنده کشت مستقیم و ۲۹ دستگاه سمپاش برای بهرهمندی از تسهیلات به مدیریت شعب بانک ملی استان اردبیل در قالب ۱۲۷ میلیارد ریال معرفی شده که تاکنون تسهیلات بانکی برای خرید ۹ دستگاه پرداخت شده است.
اختصاص ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار یارانهدار برای کشت دانههای روغنی در اردبیل
شهریار افزود: از طرح دانههای روغنی مبلغ ۲۴۰ میلیارد ریال اعتبار به شکل یارانه و کمک بلاعوض برای توسعه کشت دانههای روغنی بهویژه محصول کلزا در قالب ۶۳ دستگاه انواع ریزدانهکار و سمپاش تخصیص داده شده بود که با تلاش سازمان جهاد کشاورزی اردبیل ۱۰۰ درصد جذب شده و امسال در کشت محصول کلزا بهکار گرفته خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل هدف اصلی از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها را مدیریت اصولی مزارع با علم روز برای افزایش تولید ذکر کرد تا شرایط بهتری در مزارع دیم در خصوص مدیریت مزرعه و رشد تولید رقم بخورد.
به گفته وی ، در طرح جهش تولید در اراضی دیم محصولات مهم و استراتژیک از جمله گندم و جو ، دانههای روغنی، حبوبات و گیاهان دارویی در راستای کمک به تامین امنیت غذایی کشت خواهد شد.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
اردبیل در تولید بسیاری از ارقام و محصولات کشاورزی از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.