به گزارش سلام اردبیل به نقل از خبرگزاری تسنیم، به نقل از حوزه هنری، آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولیفقیه در استان اردبیل در جمع مدیران استانی حوزه هنری انقلاب اسلامی به نقش هنرمندان در حوزه هنری انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: فعالان حوزه هنر انقلاب اسلامی در کنار علما، مرزبانان و دیدهبانان جامعه هستند.
وی به تبیین اهمیت فرهنگ و هنر در جامعه پرداخت و گفت: فرهنگ زیربنای سایر امور است.
عاملی به اهمیت احساس جمعی در امور مختلف اشاره کرد و گفت: اگر احساس جمعی در کارها حاکم شود، امور تقربی خواهد شد.
وی به مقایسه نحوه انجام کار در ایران و ژاپن اشاره کرد و گفت: ژاپنیها در مجوع روزانه ۱۸ ساعت کار میکنند که ۸ ساعت آن موظفی است و ۱۰ ساعت به خاطر پیشرفت کشور خدمت میکنند.
امام جمعه اردبیل به اهمیت کار توام با تفکر اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی از مدیران ما در استان اردبیل کم تحرک هستند و کار را با تدبیر لازم به سرانجام نمیرسانند.
وی به محیط اطرف فرودگاه اردبیل اشاره کرد و گفت: ورودی اردبیل به مغان نیز با تراکم زبالههای پلاستیکی انباشته است و تدابیر لازم برای محیط زیست در این نقاط اندیشیده نشده است.
عاملی با بیان اینکه احساس جمعی همه این امور را در بر می گیرد خاطرنشان کرد: کاری که بر اساس احساس جمعی انجام بگیرد، آسیبهای احتمالی و کم تحرکی ها به حداقل ممکن خواهد رساند چرا که همه جوانب و آسیبها شناسایی شده و اتخاذ تدابیر لازم از بروز فاجعههای جبرانناپذیر بعد از بهرهبرداری جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه احساس جمعی به دنبال انتفاع نیست گفت: احساس جمعی نتیجه فرهنگ تربیت یافته است.
نماینده ولیفقیه در استان اردبیل در ادامه سخنان خود به لزوم کف نفس در جامعه اشاره کرد و گفت: ملتی که کف نفس نداشته باشد راه به جایی نخواهد برد.
وی با بیان اینکه راه بدست آوردن کف نفس در تداوم اقامه نماز شب است و گفت: نفسی که پرورش یافته شب است، اصلاح کننده امور نفسانی انسان است و اگر کف نفس نباشد، صیانت نیز اتفاق نخواهد افتاد.
عاملی با بیان اینکه کف نفس واهمه میآورد گفت: کسی که از کف نفس برخوردار است خداوند متعال را ناظر بر همه امور میبیند به همین دلیل خطا در وی در حداقل ترین میزان قرار دارد.
نماینده ولیفقیه در استان اردبیل به خروجی کارهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: کار فرهنگی که از خروجی در جامعه برخوردار نباشد هزینههای مصرف شده در آن خیانت به بیتالمال محسوب میشود.
امام جمعه اردبیل در ادامه سخنان خود به اهمیت وقت و زمان در انجام کارهای فرهنگی و سایر امور اشاره کرد و گفت: دنیا روی وقت و نظم اداره میشود و لحظهای غفلت موجب عقب ماندگی جبران ناپذیری است.
وی با اشاره به آیات و روایات به تبیین اهمیت وقت و زمان پرداخت و گفت: در قیامت وقتهای ضایع شده جمع شده و بعضی منتهی به حکم قتل میشود.
عاملی با بیان اینکه اتلاف وقت جبران ناپذیر است، گفت: اساتید دانشگاهها و کارمندان دولت به دلیل اینکه با وقت مردم سر و کار دارند از سختترین مشاغل محسوب میشوند چرا که اگر در وقت مناسبت اختصاص یافته برای کار مورد نظر کوتاهی کنند جوابگو نخواهند بود.
وی افزود: بزرگترین رمز مدیریت موفق، پرداخت به سوژههای حساس است، سوژه هایی که از قدرت تخریب بالایی برخوردارند.
عاملی به بوجههای فرهنگی دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: ۱۸ دستگاه از بودجههای فرهنگی برخوردارند ولی در عمل کارهای با زمین مانده فرهنگی زیادی مواجه هستیم و این جبران ناپذیر است.
وی از حوزههای علمیه و صدا و سیما به عنوان مراکز حساس در امر تبیین موضوع و اهمیت کار نام برد و گفت: عدم نگاه تخصصی به کارهای فرهنگی و دخالت مدیران در روند کارهای فرهنگی موجب ایجاد وضعیت فعلی شده است.
امام جمعه اردبیل با بیان اینکه دو نوع کلاس در بحث آموزشی در کشور داریم گفت: چارچوب، روند آموزش، پرسش و پاسخ در کلاسهای مرئی معلوم و واضح است ولی در کلاسهای نامرئی چون گفتوگو نیست و سوال مطرح نمیشود، تعیّن ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه مدیریت منابع انسانی حرف اول در گفتمان کار فرهنگی تخصصی را میزند گفت: کشور ما برای رفع موانع و محدودیتها شدیدا به تقویت احساس جمعی نیاز دارد.
عاملی با بیان اینکه دشمنان امروز مرجعیت فرهنگی را در دست دارد، گفت: صنعت ارتباطات مولود غرب است پس فوایدش نیز به غرب میرسد.
وی با بیان اینکه غرب درصدد همسانسازی فرهنگ جهانی است، گفت: غرب میخواهد همه از نوع آداب و رسوم برخوردار باشند، امروز جامعه جهانی درگیر جنگ آداب است و راه عبور از این جنگ نیز احیای اداب و رسوم نیاکان است.
امام جمعه اردبیل خواستار احیای آداب گذشته در کشور شد و گفت: امروز ۷۰۰ نوع آداب و رسوم در کشور شناسایی شده که اغلب به فراموشی سپرده شده است.
وی خواستار قواعد دسته بندی شده به والدین در امر تعلیم و تربیت شد و گفت: متولیان امور ابتدا باید شکنندگیهای فرهنگی را احصا کنند تا با کار روی آن و انتقال آن به نسل های بعدی دین خود را به کشور ادا کنند.
نماینده ولیفقیه در استان اردبیل از ژن به عنوان ثروت آینده کشورها نام برد و گفت: نخبگانی که پرورش یافته این آب و خاک هستند نباید به بیگانگان منفعت برسانند.
وی خواستار کار هنری برای نهادینه کردن تربیت متعالی در کشور شد و گفت: گاهی یک فیلم و یا عکس اثرش از هزاران کلمه بیشتر و ماناتر است.
عاملی از حوزه هنری انقلاب اسلامی خواست تا با کار روی الگوهای ناب کشور برای تقویت روح حماسی و تربیتی در کشور الگوسازی کنند.
وی با بیان اینکه مصرف زمان در ایران باید اصلاح شود، گفت: اگر اتلاف وقت در کشور اصلاح شود گردش چرخ پیشرفت کشور نیز سریعتر خواهد شد.