• امروز : شنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 December - 2024
کل 7308 امروز 0
1
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:

آمار صدور پروانه نوسازی بافت فرسوده از ۱۵۰ هزار واحد گذشت

  • کد خبر : 7110
  • 06 مهر 1402 - 13:09
آمار صدور پروانه نوسازی بافت فرسوده از ۱۵۰ هزار واحد گذشت
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: آمار صدور پروانه و نوسازی در کشور از مرز ۱۵۰ هزار واحد گذشته است و امکان ثبت و صدور ۳۰۰ هزار پروانه هم وجود دارد.

به گزارش سلام اردبیل، محمد آئینی روز پنجشنبه در ششمین اجلاس روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری کلانشهرها و مراکز استان‌ها و دومین اجلاس مشترک معاونین شهرسازی و معماری شهرداری‌ها که با شهرهای ایمن و پایدار و همه شمول در دانشگاه محقق اردبیلی در حال برگزاری است، با اشاره به فرایند نوسازی بافت‌های فرسوده در سال‌های اخیر افزود: بالاترین رکورد نوسازی بافت‌های فرسوده مربوط به سال۱۳۹۱ است که حدود ۹۴ هزار واحد نوسازی است.

وی اضافه کرد: در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم این میزان به کمترین حد رسید ، به‌طوری که متوسط نوسازی در بافت‌های فرسوده به ۴۰ هزار واحد کاهش یافت اما با تمهیداتی که در دولت سیزدهم اتخاذ شد ، سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد داشتیم و امیدواریم امسال به رکورد سال ۹۱ برسیم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در ادامه با اشاره به ارائه بسته تشویقی چهارگانه گفت: با اجرای این بسته‌ها به‌ویژه بسته تشویقی شهرسازانه، تنها در شهر تهران در ۶ ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۱۲۵ درصد رشد داشتیم.

وی ادامه داد: تعداد پروانه در بافت فرسوده در چهار هزار و ۹۰۰ هکتار پارسال چهار هزار و ۵۰۰ واحد بوده است که این رقم در ۶ ماهه اول امسال به ۱۰ هزار و ۱۴۱ واحد رسیده است و کم کم شهر تهران به ۲۰ هزار واحد در بافت فرسوده می‌رسد.

آئینی اضافه کرد: در خیلی از محلات تهران بیش از ۷۰ درصد نوسازی شده می‌توانیم جشن خروج این محلات را از بافت فرسوده برگزار کنیم.

رشد ۱۳۲ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده شهری

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این بسته شهرسازانه در خیلی از شهرها اجرا نشده اسـت، گفت: هر جا این بسته تشویقی اجرا شده است با جهش مواجه شدیم ، به‌طوری که در سه ماهه اول در ۱۳۲ شهر کشور شاهد رشد ۱۴۰ درصدی در صدور پروانه نوسازی بافت فرسوده بودیم و میانگین کشوری به ۴۵ رصد رسیده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در عین حال افزود: امسال یک مصوبه یک خطی جریان نوسازی را کند کرد به‌طوری که با اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی هزینه صدور پروانه در محلات فرسوده با رشد سه هزار درصدی از ۱۰ هزار تومان به ۲۱۹ هزار تومان رسید و این باعث شد خیلی از متقاضیان دست نگه دارند.

آیینی با بیان اینکه با عنایت مجلس این مشکل حل شده است، تصریح کرد: سال گذشته ۱۵ درصد هزینه بیمه پروانه ۲۵ درصد شد برای نهضت ملی و بافت فرسوده هم همان ۱۵ درصد قبل است ، این رقم در روستاها ۱۰ درصد و در دهک‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی صفر درصد است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بسته بعدی که در قانون بودجه مصوب شد و در برنامه هفتم توسعه هم قید شده بحث معوض اراضی است ، به‌طوری اگر دولت واحد یا زمینی در بافت فرسوده دارد آن را با بافت فرسوده با ۴۰ درصد تخفیف عوض کند و این مصوبه هم کمک بزرگی به نوسازی بافت فرسوده خواهد بود.

حریم‌های غیرضروری میراث فرهنگی بازنگری می‌شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بافت‌های تاریخی هم گفت: در ستاد ملی بازآفرینی شهری ۲ مصوبه به تصویب رسید که بر اساس یکی از این مصوبات بانک مرکزی سرفصلی به نام وام مرمت و مقاوم‌سازی بافت تاریخی به شورای پول و اعتبار بود که این موضوع به بانک‌های عامل ابلاغ شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای مرمت و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی در بافت تاریخی معادل ۸۰ درصد وام نوسازی پرداخت می شود، ادامه داد: این رقم در تهران ۴۵۰ میلیون تومان بود که در بافت تاریخی ۳۶۰ میلیون تومان شده است ، همچنین در کلانشهرها ۳۲۰ میلیون تومان ، در اردبیل ۲۸۰ میلیون تومان و روستاها هم ۲۰۰ میلیون تومان مصوب شده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: بر اساس مصوبه دیگر مقرر شد وزارت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری با همکاری استانداری‌ها ضوابط تعیین حریم را بازنگری کند و با ارائه پیشنهادات اصلاحی حریم‌های غیرضروری را بردارد.

وی خاطرنشان کرد: در آخرین مکاتبه‌ای که صورت گرفته است این وزارتخانه در این زمینه اعلام آمادگی کردند که در همه محدوده‌هایی که غیرضروری است ، محدودیت میراث برداشته شود.

آیینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در همین مصوبه ۱۹ بندی که وزیر راه و شهرسازی اسفندماه برای بافت فرسوده شهری ابلاغ کرد، بندی آمده مشمول بند تاریخی نمی‌شود ولی در همان آمده است که وزارت میراث فرهنگی بسته تشویقی خاص بافت تاریخی تنظیم کند که منتظر پیشنهاداتشان هستیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اهتمام دولت به بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده تصریح کرد: همان‌طور که در جلسه شورای عالی مسکن اعلام کردیم، آمار صدور پروانه و نوسازی از مرز ۱۵۰ هزار واحد گذشته است و با همراهی شما می‌توانیم به ۳۰۰ هزار واحد برسیم.

وی با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده هم تولید مسکن است و هم حفظ جان انسان و در کنار آن منجر به بهبود شرایط محیط زندگی می‌شود، خاطرنشان کرد: مسئولان ارشد کشور به موضوع نوسازی بافت فرسوده توجه و تاکید دارند به‌طوری که آیت‌الله رئیسی به صراحت گفتند که باید به‌صورت جهادی در بافت فرسوده کار و گره‌گشایی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: امسال برای نوسازی بافت فرسوده رزمایش جهادی خواهیم داشت و چهره به چهره با ساکنان بافت‌های فرسوده صحبت می‌کنیم و مردم را برای دریافت پروانه نوسازی دعوت و ترغیب خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه هم از محل تسهیلات نهضت ملی و هم تسهیلات ویژه بافت فرسوده می‌توان در نوسازی بافت فرسوده استفاده کرد، گفت: علاوه بر بسته ۱۹ گانه و بسته زمین ، بسته دیگری برای حمایت ویژه از سرمایه‌گذار و رفع موانع سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده در حال تدوین است تا بتوانیم شرایط بهتری در بافت فرسوده رقم بزنیم.

لینک کوتاه : https://salamardebil.ir/?p=7110
  • منبع : ایرنا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که غیر مرتبط باشد، منشر نخواهد شد.